http://www.vansterpartiet.se/val röda reflektioner: Centern går i rundgång

tisdag, mars 28, 2006

Centern går i rundgång

Debatten om centerns förslag, på slakt av anställningstryggheten för ungdomar under 26, i NSD går rundgång. Nu har, Roger Tiefensee, Centerpartiets ekonomiske talesman gett sig in i debatten.

Problemet för centern är att de inte kommer med något nytt. Roger Tiensee snurrar vidare på det som Stefan Tornberg redan har sagt. Joel Karlsson har på sin blogg, och i debatten i NSD, på ett tydligt sätt förklarat varför centerns förslag inte är annat än svepskäl för att på sikt slakta arbetsrätten i sin helhet.

"För om man skrapar lite på ytan blir det tydligt att förslaget bara är ett ogenerat angrepp på den anställningstrygghet som arbetarrörelsen kämpat sig till och ett cyniskt utnyttjande av utsatta ungdomar i just detta syfte. Det blir tydligt eftersom centerns "antaganden" inte håller för någon närmare granskning. För om det är anställningsskyddet som orsakar arbetslösheten vore det väl omöjligt för arbetslösheten att vara högre inom de yrken där otrygga anställningar är vanligast, som det är idag? Då vore det väl omöjligt för arbetslösheten att variera så mycket mellan olika geografiska områden i landet, som idag, för anställningstryggheten gäller väl i hela landet eller?"

Frågan man ställer sig är hur länge centern ska fortsätta bygga sin politik på undermåliga undersökningar.

1 Comments:

At 18:05, Blogger anon said...

Fyfan Gunnar, det är första gången jag blir så utförligt citerad från ett av mina blogginlägg.

Kul att du kommit igång förresten. Riktigt och viktigt.

 

Skicka en kommentar

<< Home