http://www.vansterpartiet.se/val röda reflektioner: Stripp utan kritik

måndag, maj 01, 2006

Stripp utan kritik

Då har Luleåborna fått uppleva erotik.
"Erotikmässan" hölls under helgen i en lada som heter Danspalatset, i Sunderbyn. Kvinnojouren IRIS försökte samla till demonstration utanför ladan, men lyckades inte samla tillräckligt med människor.

NSD har uppmärksammat mässan och det är uppenbart att journalisterna inte har förberett reportaget särskilt mycket. Frågan om stripporna är offer eller inte ställs och besvaras så här av en av stripporna;
"Jag tycker det är synd att de som fördömer oss inte vet vad det handlar om. Skulle de komma in och inte bara stå utanför och demonstrera skulle de säkert ändra uppfattning."
Samtidigt missar NSD naturligtvis det tydliga budskapet Yngve Johansson, arrangör av erotikmässan, ger;
"Det bästa med flickorna är att du kan trycka in dom i ett hörn och titta lite mer på dom eller så kan du titta på tjejerna i Peep-båsen."

Jag hoppas att de borgerliga och de socialdemokratiska politikern som tillät detta spektakel verkligen funderar på om inte argumentet som t.ex. ja-röstaren Maria Salmgren, moderaterna hade som grund för beslutet;

"Jag tycker inte om erotikmässan. Striptease är ett led i prostitutionen, men vi ska enbart hantera utskänkningstillstånd."
Annars hade Marias partikollega Gustav Groth (m) åsikter om att erotikmässan skulle få äga rum:
"Jag tycker att pojkarna ska få ha lite roligt"

Eller vad sägs om:
"Ideologiskt tycker jag att vi ska ha det, för vi är för fri
företagsamhet."

8 Comments:

At 13:32, Blogger Jenny Grannas said...

Det är så sjukt att det inte går att ta in. Han är en riktig skämtare den där Groth.. eller snarare ett riktigt jävla svin.

 
At 22:43, Anonymous Anonym said...

sex är en mänsklig drift likväl som ex agressivitet.. Jag tycker det är bra att det finns porr för såna som inte kan träffa en partner ex handikappade mm.

 
At 07:36, Anonymous Anonym said...

fortsätter här ..

Porren fyller en viktig funktion i samhället
Studier visar dessutom att antalet våldtäkter minskar pg av att tonårsgrabbar mm kan kolla porr och lätta på trycket på det sättet.


Porr är så lätt att angripa, nästan ingen törs försvara det, då får man tok/snusk/svin argument emot sig. Ska man bedriva kvinnokamp så är porren fel sätt att gå, angrip kvinnolönerna istället.

 
At 14:31, Blogger Gunnar said...

Jag är inget sexualmoralist.
Men att porren i nuvarande form påverkar synen på sexualitet och sex överlag är inte så svårt att begripa.

Jag tror att starka strömmningar i samhället formar människan även vad gäller synen på sex. Om vi genom skolan och samhället flyttar fokus från kvinnoförakt (som porren fastnat i) så är jag för nästan hur mycket sexskildringar och "porr" som helst.

Jag tror dessutom att kvinnolöner har att göra med synen på kvinnan som objekt och därmed inte jämställd mannen utan snarare till för mannen.

Porren är inte någon hjälp i jämställdhetsarbetet och därför motarbetas också den precis som de ojämställda lönerna.

 
At 13:00, Anonymous Anonym said...

ska fixa en pålitlig källa till det.

Porr är också bra för handikappade och andra som inte kan ragga på krogen.

 
At 19:22, Blogger Vi hatar said...

anonymous sa: "ska fixa en pålitlig källa till det."

Jag tror kanappast du lär hitta någon, konstig syn för övrigt på vad våldtäkt är, det handlar snarare om makt än om sexuallitet, sen undrar jag om du tycker att prostituerade också är "bra för handikappade och andra som inte kan ragga på krogen", personligen tror jag inte att erotik i sig är dåligt, molarismen måste bort ur den sexualpolitiska debatten. Men i dagens porrindustri tävlar filskaparna om att göra allt grövre filmer och det kvinnoideal som finns där kvinnor endast blir kåta av att kåta upp män, där mannen alltid sätts i fokus, det är inte erotik på lika villkor, i en värld där vi lär oss att tända på våld och förnedring finns ingen jämställdhet. Varför skulle det vara mer ok för handikappade och "andra" att bidra till våld och förnedring? ser inte din poäng riktigt.

 
At 21:02, Anonymous Anonym said...

hmm om man har den inställningen att porr = lika med våld och förnedring så är det kört.

Men det är klart kommunister brukar ju ha benhårda åsikter.

Porr är inte alls så fult som ni vill framhäva, dock är jag själv ingen porrkonsument. Men jag förstår folk som tycker om det.

 
At 01:05, Blogger Vi hatar said...

det finns inget likamedtecken mellan porr och erotik, vi pratar om två skilda saker.

 

Skicka en kommentar

<< Home